19 märts 2012

Ruuteri kaughaldamise seadistamine

Varem on mõnel ruuteril saanud kaughaldust (remote access) seadistatud ja pole probleeme olnud. Nüüd hiljuti sai ühte D-Linki torgitud ja alguses jäin ikka täitsa hätta.

Mõned aastad tagasi, n-standardi wifi algusaegadel, sai Pixmania kaudu tellitud D-Link DIR-655 tellitud. Selle administratsioonipaneel on soojades toonides ja suhteliselt lihtsa ülesehitusega.

Eestis aga müüakse palju Venemaa turule mõeldud D-Linki tooteid. Juhtpaneel on vaikimis venekeelne ja värvilahendus on külmemapoolne.


Seadistamine DIR-620 näitel
Kõigepealt tuleks lubada välisühendused. Selleks on menüüs vaja liikuda Advanced -> Remote Access. Toodud pildil on näha seadistused, mis lubavad ühendada kõikidelt välistelt IP-aadressidelt. Uue reegli loomiseks on tabelist all pool nupp Add.
See on siis ligipääsureegli seadistamise lehekülg. Tavaliselt on siin seletatud, kuidas lubada kõik ühendused, kuid sellel ruuteril pole see isegi Read more all väga selgelt lahti kirjutatud. Kindlalt aadressilt ligi pääsemiseks tuleks IP address lahtrisse panna see sama IP ja Mask lahtrisse 255.255.255.255. Kõikide ühenduste lubamiseks on aga IP 255.255.255.255 ja Mask 0.0.0.0. Protocol on brauseriga ligi pääsemiseks HTTP ja port on soovitatav panna näiteks 8080.

Kui IP-aadress on dünaamiline, siis on mõistlik ka dünaamiline DNS seadistada. Selleks valida menüüst Advanced -> DDNS, klikkida nupul Add.

Esimesest valikmenüüst tuleb dünaamilise DNS-i teenusepakkuja. Valikuvõimalustest on tasuta vaid D-Linki enda oma, nii et muud ei jää üle, kui see võtta. Kontot saab sinna registreerida ning nime valida järgnevalt aadressilt: www.dlinkddns.com. Host name lahtrisse tuleks kirjutada peale registreerimist valitud aadress koos ".dlinkddns.com" lõpuga. User name on registreerimisel valitud kasutajanimi (väikeste tähtedega), User password valitud salasõna, Interface on kasutatav ligipääsupunkt ja Update period on uuendamissagedus, mina panin selle 1440 minutit ehk 24 tundi. See uuendamise osa jäi aga pisut segaseks, sest System log järgi ta nagu teeks ddns päringu aga alati see millegipärast ei jõustu.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar