07 oktoober 2012

Taskuinternet TP-Link TL-MR3020 ruuteriga

TP-Link TP-MR3020 TP-Link TP-WR703N
Tekkis vajadus eriti pisikese interneti kuumkoha jaoks. Selleks leidsin netis tuulates TP-Linki taskuruuterid.

Need kaks erinevad põhiliselt selle poolest, et vanemal mudelil, WR703N, puudub riistvaraline töörežiimide valimise lüliti, WPS nupp ja nelja indikaatortule asemel on vaid üks, mis näitab ühenduvust Internetti ja vilgub liikluse korral. Samas on WR703N rohkem levinud Hiina turul.



Mercury MW151RM3G FAST FWR171-3G

Kuna Eestis need seadmed eriti populaarsed ei tundu olevat, otsisin abi eBayst. Avastasin, et leidub ka kloonseadmeid, millel sama tarkvara töötab, ning on ka odavamad. Tellisingi siis ära sellise seadme Mercury MW151RM3G.

Kohale jõudis see väga kiiresti, umbes nädalaga. Meili teel olin saanud juhised tarkvara vahetamiseks. TP-Link kodulehelt tõmmatud uusim tarkvara kohe peale ei sobinud. Laadisin esmalt juhistega kaasas olnud 3.12 versiooni ja kui sellega ruuter toimis, laadisin peale uusima, hetkel siis 3.14.2.

NB! Toetab ka OpenWRT, DD-WRT ja muid tarkvarasid aga tähele tuleb panna seda, et ei laeks peale MR3020, vaid WR703N oma! Originaaltarkvarad, nagu oli näha, on tehtud mõnevõrra universaalsemad. Kolmas osapool teeb igale riistvara versioonile erineva väljalaske, mis töötabki ainult ühel kindlal mudelil. Mõlemad kloonid on väidetavalt MR3020, kuid tegelikult on tegu WR703N koopiatega! Ise kahjuks juba astusin sinna ämbrisse.

1 kommentaar:

  1. I am no longer selling these routers on eBay. Please visit my new store and blog at
    http://scwks.blogspot.com
    with info on different firmwares and upgrade methods of these routers.

    VastaKustuta